Advocaat

Mr. Scholte (1975) heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Universiteit in Groningen, nadat hij met een technisch vakkenpakket zijn opleiding aan het Gymnasium te Apeldoorn had afgerond. In het jaar 2000 is hij in twee studierichtingen afgestudeerd. Hij deed aansluitend ruime ervaring op als juridisch medewerker, zowel in de commerciële als in de sociale advocatuur op het gebied van contractenrecht, personen- en familierecht en (internationaal) ondernemingsrecht, waarna hij in 2003 te Amsterdam als advocaat werd beëdigd. In 2009 besloot hij zijn praktijk zelfstandig voort te zetten, waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in Personen- en Familierecht. 

Mr. Scholte heeft de specialisatieopleiding doorlopen van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (vFAS) en tevens van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten (VNJA), waarvan hij ook lid is. 

Hij werkt nauw samen met zijn vrouw, mr. A.J.C.W. Scholte – van de Ven, die eveneens gespecialiseerd familierechtadvocaat is en gevestigd is met haar kantoor in Oss (www.scholtevandeven.nl). Zo nodig kan zij voor vervanging zorgdragen. 

Samen zijn zij de ouders van een tweeling (twee dochters). Naast het drukke bestaan van een eigen praktijk en ouderschap zorgt hij ervoor dat er voldoende tijd is voor gezelligheid en ontspanning, zoals wandelen en fietsen met het gezin of sporten met mountainbike of racefiets. En voor de onthaasting/het avontuur gaat hij met zijn gezin graag weekendjes weg of op vakantie in een klassieke VW-camper. Vanaf zijn 14e jaar sleutelt hij al graag aan zijn klassieke brommers en auto’s en na de komst van de tweeling is het de camper geworden.